Afwijkingen in de cirkels (anomalieŽn)

In tegenstelling tot cirkels die door mensen zelf zijn gemaakt, kom je in ver weg de meeste graancirkels zeer vreemde zaken tegen.
Bijvoorbeeld andere energieŽn: kompassen slaan andere richtingen uit, kameraís doen het niet meer, dieren (waaronder vogels) ontwijken de cirkels, horloges staan stil, mensen voelen zich anders (krijgen lichamelijke klachten of voelen zich juist beter dan voorheen het geval was), e.d.
Ook is het graan en is de bodemstructuur in de cirkel veranderd: Opgerekte en geŽxplodeerde knopen, gebogen stengels, sporen van hitte, afwijkende ontkiem- en groeipatronen, verwrongen en afgerukte plantendelen, etc.
Het jaar daarop zie de afdruk van de cirkel (ďghostĒ) nog steeds liggen, omdat het nieuwe graan groeiafwijkingen vertoont vanwege de veranderde bodemstructuur. Er worden vreemde substanties in cirkels gevonden > b.v. pure koolstof of silicium-verbindingen. Of zeer hoge concentraties meteorietstof, terwijl dit buiten de cirkel niet het geval is.
Tevens zijn deze cirkels geometrisch perfect. Uit metingen blijkt dat opbouw en verhoudingen van de cirkelpatronen vaak tot op de centimeter klopt.
Lichtbollen vliegen over het landschap en leggen het graan plat. Ooggetuigen hebben verklaard dat zij graancirkels binnen 1 minuut hebben zien ontstaan. Een en ander is op films vastgelegd.