Leylijnen / krachtlijnen

Leylijnen en andere energielijnen zijn banen van energie die door het landschap stromen.
De energielijnen kunnen duizenden kilometers lang zijn. De afmetingen in de breedte van de verschillende energielijnen kunnen variŽren van enkele centimeters tot tientallen meters.
De sterkte van de energie kan per plaats, maar ook in de tijd verschillen. De energielijnen reageren qua sterkte, net als de zee met eb en vloed, op de maan en andere kosmische factoren.
Op zeer veel plekken op deze planeet kruisen energielijnen (van een zelfde soort) elkaar.
Dit worden energiecentra genoemd. Deze leycentra zijn een soort verkeersknooppunten van energie. Zij zijn energetische krachtpunten en worden gezien als heilige plaatsen. Bij positieve leycentra is er een krachtveld vol met energie dat kan zorgen voor inspiratie, genezing en wonderen.
Kerken, kapellen, abdijen, grafheuvels, megalithische bouwwerken en graancirkels vind je van oudsher op deze krachtlijnen. Bij b.v. Gastonbury Tor (bovenop de heuvels bij de plaats Glastonbury) in Engeland, komen zoín 50 krachtlijnen tezamen.
Met behulp van b.v. de wichelroede of biotensor kun je deze leylijnen traceren. De afgelopen jaren heb ik hier in binnen- en buitenland vrij veel onderzoek naar gedaan.