Remote viewing (zien op afstand)

Remote viewing is het paranormale vermogen om plaatsen, personen en gebeurtenissen waar te nemen die zich niet binnen het bereik van de zintuigen bevinden. Als een "baken" wordt gebruikt om paranormale beelden te sturen, dan wordt gesproken van telepathie. Wordt geen baken gebruikt, dan gaat het om helderziendheid. De term zou zijn uitgevonden door natuurkundigen Dr. Russell Targ en natuurkundige-scientologist Dr. Harold Puthoff om hun werk met vermeende paranormaal begaafden te beschrijven voor het project “Stargate” van de Amerikaanse regering. De CIA en het Amerikaanse leger vonden remote viewing (zien op afstand) geloofwaardig genoeg om miljoenen dollars van de belastingsbetalers uit te geven aan dit project.

Het programma “Stargate” omvatte het gebruik van paranormaal begaafden voor operaties zoals het proberen te lokaliseren van kolonel Khaddafi van Libië (zodat de Amerikaanse luchtmacht hem konden bombarderen) en het lokaliseren van een vermist vliegtuig in Afrika. Tijdens de koude oorlog maakten zowel de Russen als de Amerikanen van dit medium gebruik om militaire operaties van elkaar bloot te leggen.

Zien op afstand is een soort paranormaal wichelroedelopen. In plaats van een twijg of iets anders, wordt gebruik gemaakt van uitsluitend paranormale krachten om indien nodig het hele universum te doorzoeken naar wat men maar wil: olie, bergen op Jupiter, een verloren kind, een begraven lichaam, de plaats waar gijzelaars op duizenden kilometers afstand worden vastgehouden, een geheime vergadering in het Pentagon of het Kremlin, locaties van ufo’s, bewegingen in de vijfde dimensie, in contact komen met b.v. Arcturians, enz.